Historie
Bringo Electric Vehicles is, onder de vlag van Lesli BV, in 2009 opgericht door Barnt Masselink.Het idee ontstond toen schoonbroer Jasper Groeneveld van Lesli Vuurwerk zelf een aantal elektrische golfkarren geïmporteerd had voor onderhoudsklussen aan de vuurwerkbunkers.

De concurrentie in Nederland en Europa hield zich in die tijd vooral bezig met het leveren van golfkarren aan golfbanen en hier en daar een camping. De schaal waarop in Azië langzame elektrische voertuigen werd ingezet voor veel meer toepassingen werd het uitgangspunt voor de uitbouw van het bedrijf.

De eerste container werd naar Nederland gehaald. Daar zaten golfkarren in met laadbakken, golfkarren voor het vervoer van meerdere personen én een zeer futuristisch ogende achtzitter-shuttle. Dankzij de website werden al gauw de eerste karren verkocht.

Het verkopen van elektrische voertuigen bleek echter niet de uitdaging. De uitdaging was dat deze karren ook moesten blijven rijden en onderhoud nodig had. We schakelde hier hulp in van een extern onderhoudsbedrijf in Almelo. Toen het aantal verkochte karren, en daarmee ook het aantal onderhoudsklussen, opliep werd het tijd voor een eerste echte monteur: de zeer ervaren Rudi werd na Barnt de eerste echt werknemer van Bringo.

In de jaren daarna groeide Bringo elk jaar een beetje. We verkochten golfkarren aan golfbanen, campings, hotels, parkeergarages, bedrijventerreinen, restaurants, dierentuinen, kasteeltuinen, schoonmaakbedrijven, verhuurbedrijven en op heel veel plekken meer. Eén van de eerste en grootste klanten was Staatsbosbeheer. Die waren gewend om met een tractor met aanhanger de Oostvaardersplassen in te rijden maar ze waren op zoek naar een duurzamer en stiller alternatief. Dat was de eerste keer dat we onze grote 23-zitter shuttles importeerde. Later volgde er nog veel meer shuttles en toeristentreinen. Eén van de grootste klantengroepen van Bringo is de zorg. We verkopen veel parkeershuttles, rolstoelbussen en voertuigen voor de facilitaire dienst aan GGZ-instellingen en ziekenhuizen. Door constante feedback vanuit de markt zijn wij non-stop bezig met het verbeteren van onze golfkarren en shuttles.

“Rob brengt elektrische shuttles naar Hoorn in 2012”

Missie en Visie
Bij Bringo werken we met 4 full-time monteurs, 3 part-time chauffeurs en zitten we altijd met 2 man op kantoor. Daarnaast delen we vanuit Lesli B.V. boekhouders, inkopers, HR en receptiepersoneel.

MISSIE
Bringo draagt bij aan elektrische mobiliteit voor iedereen, door het betaalbaar maken van eenvoudig elektrisch vervoer van personen en goederen. Bringo biedt daarvoor een professionele organisatie voor de import, het onderhoud en de service van elektrische voertuigen.

VISIE
In een wereld waarin elektrisch vervoer een steeds grotere rol inneemt, levert en onderhoudt Bringo leuke, veilige en betaalbare elektrische voertuigen voor personen- en goederenvervoer. Omhoog innoveren met de golfkar als basis.

“Barnt bij diverse elektrische voertuigen in 2011”